Tuesday, September 29, 2009

ANTARA RAHSIA SURAH AL-FATIHAH

Baca dan ketahuilah ‘Rahsia Fadhilat Surah Fatihah ini. Serta amalkanlah ilmu yang kita dapat. InsyaAllah.

1. Untuk membuatkan seseorang (suami anda, isteri anda, anak2 anda) supaya sentiasa ingat dan kasih pada anda : Bacalah surah al-Fatihah 14 kali sebelum tidur.

2. Untuk mengubati penyakit yang kritikal: Baca surah al-Fatihah 41 kali dan tiup pada air Minum air tersebut dan mandi menggunakan air tersebut.

3. Untuk merawat masalah sakit kepala / sakit yang berkaitan dengan otak: Baca surah al-Fatihah 7 kali sambil mengusapkan kepala orang yang sakit tersebut. Lakukannya 1 kali sebelah pagi dan 1 kali sebelah malam setiap hari tanpa gagal.

4. Untuk mengurangkan kesakitan yang melampau: Baca surah al-Fatihah 3 kali dan tiupkan dalam segelas air dan minum air tersebut. Kemudian, baca surah al-Fatihah sambil mengusap ditempat yang berasa sakit tersebut.

5. Untuk menghentikan bayi / anak kecil yang sedang menangis (sama ada menangis ditengah malam atau pada bila2 masa sekalipun): Baca surah al-Fatihah 7 kali sambil mengusapkan kepala bayi/anak kecil tersebut.

6. Untuk merawat luka2 kecil: Contohnya luka terkena pisau, luka disengat tebuan, darah keluar tak berhenti, jari terkepit pintu dan sebagainya…).Baca surah al-Fatihah 3 atau 7 kali. Kemudian, gunakan ibu jari, ambil sedikit air liur dari bahagian “langit-langit” dan gosokkannya pada kawasan yang terluka tersebut.

Semua cara yang diterangkan di atas, INSYAALLAH pasti akan mendatangkan kesan dengan beberapa syarat: Percaya dan yakin bahawa Surah al-Fatihah ialah sebaik-baik penawar untuk segala macam jenis penyakit (dengan kuasa Allah yang menjadikan surah al-Fatihah penuh keistimewaan).
Baca dengan penuh “khusyuk” dan “Tawadhu”. Tawakal sepenuhnya pada Allah.
Gunakan amalan tersebut dengan NIAT YANG BAIK saja. Mintak lah yang baik baik. Niat biar baik. InsyaAllah akan dimakbulkan oleh Allah. Wallahualam.

Sumber ilmu : Dr. Fatma Az-Zahra

No comments:

Post a Comment

Sypmtom Checker

loading...